Bu kekten herkes yaptı galiba, ben de kafama göre yaptım. Yumuşak ve nemli bir kek oldu, biz sevdik.
Malzemeler:
· 3 yumurta
· 1,5 bardak toz şeker
· 1,5 bardak süt
· 4/3 bardak zeytinyağı
· 3 bardak un
· 4/3 bardak haşhaş
· 1 paket kabartma tozu
· 2 tepeleme kaşık portakal kabuğu şekerlemesi ( yoksa 1 limon yada portakal kabuğu rendesi)
· 1 paket vanilya( isteğe bağlı)
· 1 çimdik tuz
Yapılışı:
· Şeker ve yumurtaları beyazlayıp kabarana değin çırptım.
· Yağ ve sütü ekleyip çırptım.
· Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip çırptım.
· Tuz , haşhaş ve şekerlemeyi de ekleyip karıştırtım.
· Yağlayıp unladığım kalıba boşalttım, 160-170 derecede 40 dakika kadar pişirdim.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasınJ
Elifciğim sen yaparsında kötü olurmu kesinlikle çok lezzetlidir ellerine sağlık afiyet olsun
YanıtlaSilne nefis olmuştur kimbilir, çalışkan olduğum birgün denicem, teşekkürler Elifciğim.
YanıtlaSilCanımcım nefis görünüyor. Haşhaşlı şeylerin lezzetine bayılıyorum. Sanki içinde minik patlayan şekerler varmış hissi veriyor bana. Süper olmuş arkadaşım. O güzel ellerine sağlık. Çok öpüyorum. Şifa olsun, sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık çok değişik bir tarif
YanıtlaSilcanım canım canım eline sağlık
YanıtlaSilhaşhaş olarak dövülmüş haşhaşmı yoksa marketlerde satılan haşhaşmı
Nilgüncüm, marketlerde baharat reyonlarında satılan haşhaştan kullandım.
YanıtlaSilCanım çok güzel olmuş nefis görünüyor ellerine sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilMerhabalar blogu uzu yeni gördüm.ellrinize saglik çok da hoşuma gitti.iyi yayınlar.
YanıtlaSilcanım çekti.çok güzeller.aranıza yeni katıldım.ziyaretini beklerim
YanıtlaSilHaş haşı çok severim! Bu güzel tarif için teşekkürler
YanıtlaSil