Aslında şeker durumunu meyvanın tadına bakıp ayarlıyorum, uzun saklamak için reçel yapmadığımdan daha az şeker katabiliyorum, yerken meyvenin tadını bastırmasın isterim. Aaa birde şu reçellerin köpüğünü almanın pratik bir yolu varsa, insaniyet namına söyleyin. Ne yaparsam yapayım biraz köpük kalıyor.
Malzemeler:
· 1 kg çilek
· 1 kg şeker
· 1 elma
· 1 kaşık limon suyu
Yapılışı:
· Çilekleri yıkayıp, yapraklarından ayıklayıp tencereye 1 sıra çilek 1 sıra şeker şeklinde dizdim. Akşamdan sabaha beklettim.
· Sabah sulanmış oluyor kaynatmaya başladım.
· Şekeri eriyince 1 kepçe kadar suyundan ayırıyorum.
· O suyla robotta 1 elmayı püre haline getiriyorum.
· Sürekli biriken köpükleri alıyorumL
· Çilekleri kontrol edip piştiklerinde delikli kepçeyle bir tabağa alıyorum.
· Kalan suyuna elma püresini katıp istediğim koyuluğa gelene dek kaynatıyorum.
· Çilekleri ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra limon suyunu katıyorum , bir tıkırdatıp altını kapatıyorum.
· Kavanoza doldurup ağzı açık soğutuyorum.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasınJ
canım mis gibi çilek kokar bu reçel şimdi tamda zamanı hani:)ellerine sağlık.....
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilbayılırım çilek reçeline. Tüm reçelleri severim de çilek baş tacımdır. İçine elma rendeleyip kaynatmak çok ilgimi çekti.
Ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.
ellerine sağlık ne güzel de kokuyordur pişerken dün teyzemden bir şey duydum köpük için 1 çay kaşığı ,sütü çok yoğun olmayan tereyağını, pişerken koyarsan köpük olmuyor dedi hiç denemedim paylaşmak istedim
YanıtlaSilYedirenk, teşekkürler.
YanıtlaSilBirgülcüm, elma daha kıvamlı olması için bulduğum bir yol, teşekkürler.
Fikirprojeleri, teyzene de sana da kocaman teşekkürler.
Bu tarifinizi mutlaka deneyeceğim.Çok farklı ve mantıklı geldi bana..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım :) ne güzel anlatmışsın.Deneyeceğim tarifini.Laf aramızda reçel yapmayı beceremiyorum berbat bir şey oluyor:)inşallah senin tarifle bir ilki başarırım sevgiler:)))))
YanıtlaSilDünyanın en güzel aromalarından bir bence çilek kokusu. Mis gibi kokan çilek reçeli de en sevdiğim reçellerden biridir. Ellerine sağlık maharetlim, şifa olsun. Çok çok öpüyorum canımcım. Sevgiler sevgiler sevgiler :)
YanıtlaSilBu reçelin tadına da kokusuna da bayılırım. Nefis olmuş ellerine sağlık canım. Güzel bir Pazar günü dilerim.
YanıtlaSilElif'cim ben kaynarken kevgirle köpükleri sürekli alıyorum. Biraz güneşte de bekletince hiç köpük kalmıyor. Ama tereyağını da duymuştum. Ellerine sağlık, afiyetler olsun...
YanıtlaSilElma püresini hiç duymamıştım, ama çok lezzetli olduğuna eminim. Deneyeceğim Ela için. Sevgilerimle...
YanıtlaSilBen de bu ara evi çilek reçeli ile kokutmak istiyorum, belki yarın alırım pazardan:)
YanıtlaSilKokulu reçelleri çok severim.En sevdiğim reçellerden biridir.
YanıtlaSilSevgiler:)
Çok nefis görünüyor ellerine sağlık Elif'ciğim :)
YanıtlaSil