Malzemeler:
· ½ paket yaş maya
· 1 bardak ılık su
· 1 bardak ılık süt
· 2 kaşık zeytinyağı
· 1 kaşık pekmez
· 3 çay kaşığı tuz
· Tam un
Yapılışı:
· Mayayı su ve süt karışımında ezdim.
· 2 bardak kadar un katıp karıştırdım.
· Yağ, tuz ve pekmezi kattım.
· Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur hazırladım ve iyice yoğurdum.
· Kabın ağzını kapatıp, esinti almayacak bir yerde iki katı olana değin mayaladım.
· Yoğurup gazını aldım.
· Hangi şekilde yapmak istersem baget, somun, baton fark etmez, tezgaha serptiğim biraz un yardımıyla şekillendirdim.
· Şekillendirirken kenarlardan uzatıp ortaya bastırarak yapıyorum.
· En az 20 dakika bu halde tekrar mayalıyorum.
· Fırını 200 derecede kızdırıp, ekmeklerin üzerini keskin bıçakla çizip fırına atıyorum.
· Pembeleşince fırın ızgarasında ya da bir sofra bezi üzerinde dinlendiriyorum.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasınJ
Evde yapılan ekmeğin tadı başka,ellerini sağlık:)
YanıtlaSilcanım mis gibi olduğu belli,ellerine sağlık...
YanıtlaSilekmeğini kendin yapıyor olman çok güzel, ellerine sağlık, bu fikir hoşuma gitti.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Missler gibi. Hem sağlıklı, hem lezzetli,hem de çok besleyici olmuş.
Sevgiyle kal.
Elinize sağlık,tam buğday unuyla yapılan ekmekler bir başka güzel oluyor...
YanıtlaSilne güzel ekmeği evde pişirmek ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilCanımın içi canımcım, süpersin. Ekmeklerini görünce ''ben de yapacağım'' diyorum. Malzemeleri alıyorum ama birtürlü kısmet olmadı :) Yapacağım, yapacağım :) Harikasın canımcım, çok çok öpüyorum seni.
YanıtlaSilElifciğim ellerine sağlık ne kadar sağlıklı ve lezzetli bir ekmek yapmışsın sevgiler
YanıtlaSilEkmek deyip geçmemek lazım.. Ekmek yapımındada bir sanat var..
YanıtlaSilElif'cim ellerine sağlık, diyette olan ben ekmeğe resmen kedinin ciğere baktığı gibi baktım. İyi haftalar..
YanıtlaSil