Malzeme ölçülerini Meleğin Marifetleri'nden aldım, ancak yapılışını kendi bildiğim bazlama gibi yaptım.
Bazlamadan farkı tavaya koymadan önce üzerine susam serpip , elimi ıslatıp yavaşça bastırıp susamları yapıştırmak oldu.
Kabaran , cep gibi ayrılan, içine birşeyler koyup yenilebilen, ya da sıcakken tereyağı sürülebilen ekmeklerim oldu.
Malzemeler:
• 3 bardak mısır unu
• 3 bardak buğday unu• 1 paket maya
• 3 kaşık toz şeker
• 1 kaşık tuz
• ılık su
Yapılışı:
• Tüm aşamaları daha önce burada anlattığım gibi yaptım.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
ellerine sağlık arkadaşım afiyet bal olsun
YanıtlaSilUfffff mis!!!
YanıtlaSilSevil Hanım, teşekkürler:)
YanıtlaSilŞanslı, uffffff teşekkürler:)
YanıtlaSilEllerinize saglik Sevgili Elif, cok guzel olmus. Ayrica tanistigimiza cok memnun oldum, her zaman gorusebilmek dilegiyle. Sevgiler...
YanıtlaSilÇok hoş bir ekmek olmuş,ellerinize sağlık,sevgilerrrrr....
YanıtlaSilAybike Hanım, teşekkürler:)
YanıtlaSilAnnemineli, teşekkürler:)
YanıtlaSilSevgili Elifin Terazisi, canım gözüm ekranda Zonguldaktan gelecek güzel haberi bekliyorum. Allahtan Umut kesilmez dualarımız onlarla birlikte. İçim çok acıyor çok. Sevgiyle kalın...
YanıtlaSilHarika görünüyor,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBelgin Hanım, umutlarımız söndü malesef:(((
YanıtlaSilMosquito, teşekkürler.
YanıtlaSil