Kimseye bir şey öğretmek haddim değil; kafama göre takılıyorum ,eğleniyorum hepsi bu... elifinterazisi@hotmail.com
15 Mayıs 2010 Cumartesi
LİMONLU KEK
Mis kokulu limonlarım Bodrum’dan geldi. Tarifi tv den Semen Hanım’dan aldım, tereyağlıydı , zeytinyağlı yapıp, birazda cimrilik yapıp yağı azalttım.
Malzemeler:
• 3 yumurta
• 1,5 bardak şeker
• 4/3 bardak zeytinyağı
• 2 bardak un
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
• 2 limonun suyu ve kabuklarının rendesi ( büyükse ya da çok suluysa 1 limonun suyu)
• 250 ml lik bardak kullandım.
Yapılışı:
• Yumurta ve şekeri rengi açılıp kabarana dek çırptım.
• Yağı ve limon suyunu ekleyip çırptım.
• Unu kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek kattım, çırptım.
• Limon kabukları ve 1 avuç kadarda yaban mersini kattım. Tarifte yaban mersini yoktu.
• Yağlanmış kalıba döküp, 160- 170 derecede pişirim.
• Bu kek hakkında aklımda bir şey var, deneyince beğenirsem paylaşacağım.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilyağ konusunda ben de biraz cimri davranıyorum:D
sevgiler..
Nuyumberyy, teşekkür ederim:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canımcım. Nefis görünüyor. Hepinize afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilEline sağlık canım çok gzel görnyorlar...bloğumda senin için bir hediyem var tatlım gelip alırmısın...
YanıtlaSilHanımelim, teşekkürler:)
YanıtlaSilEsra Hanım, teşekkürler, ilk fırsatta yayınlarım.
YanıtlaSil