Kimseye bir şey öğretmek haddim değil; kafama göre takılıyorum ,eğleniyorum hepsi bu... elifinterazisi@hotmail.com
24 Ekim 2013 Perşembe
Lokum yapamadım yaa:))
Ben büyük kızıma hamileyken caaanım memleketimin bir yerinde, teröristin terörist bellendiği açılıp saçılmadığımız zamanlarda eşim bir kaç gün eve gelememişti. Evden dışarı da çıkmamaya söz vermiştim, hoş zaten çıksam da iki tane kendini market sanan bakkal vardı. Sözün kısası canım acayip şekilde Hindistan cevizli lokum çekmişti, gidip alamadım , almaya gitsem de bulamazdım. . Hatta batıl bir inanç biliyorum ama kızımın kolunda belli belirsiz bir iz var,biz ana kız serpiştirilmiş Hindistan cevizi rendesine benzetiriz.
Yani ikimiz Hindistan cevizli tatlara bayılırız, nerde bir tarif görsem denemek isterim. Bu tarifi de denedim ama sanırım bardak ölçüsünü büyük tuttum ( 250 ml) olmadı. Bende tepsiye yaydım, tadı harika oldu.
Tarifte 7 kaşık irmik, 7 kaşık şeker , 3 bardak süt karıştırılıp pişirilecek, soğuyunca 1 paket krem şanti ile çırpılacak toplar yapılıp rende hindistan cevizine bulanacaktı. Bunları yaptım hatta bir parça damla sakızı da ekledim ama top olacak kadar katılaşmadı . Islatılmış borcam tepsiye yayıp bolca Hindistan cevizi rendesi serptim.Normal sütlü irmik tatlısının şantilisi oldu.
Tarifi nerden aldığımı orjinal haliyle yaptığımda yazarım. Tadında değişiklik olacağını sanmam ama , yine yapmak için bahanem olsun:)
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
şekil verememiş olabilirsin ama eminim tadı güzeldir
YanıtlaSilafiyetler olsun
teşekkürler adaşım:)
SilElif'ciğim ağzına sağlık be arkadaşım, ne güzel söylemişsin teröristin terörist bellendiği, açılıp saçılmadığımız yıllardı...şimdi şerefli komutanlar terörist oldu, teröristler her gün hükümeti tehdit eder oldu ' bu kadar açılım yetmez, bak yoksa gizli pazarlıkları anlaşmaları açıklar ortaya dökeriz rezil ederiz sizi" diye...:(((
YanıtlaSilLokum yapamadım diye hiç üzülme harika bir tatlı olduğu lokum gibi olduğu belli..valla resme baktım canım çekti..eline koluna sağlık afiyetle ye
sevgilerimle
Bu yaşadıklarımız göğsümde ince sızı, ağzımda kekremsi bir tat...
SilAa Müjde'cim kekşe yakın olaydık, gel ikram edeyim derdim. Sen Ankara'nın bir ucunda , ben bir ucunda ama kısmet belki bir gün olur.
Teşekkürler:)
sağol canım, ben yarın kesinlikle deneyeceğim (bir aksilik çıkmazsa) umarım seninki gibi güzel ve lezzetli olur...
Silkrem şantiledikten sonra tepsiye koyup tekrar pişiriliyor mu yalnız o kısmı tam anlamadım ..kaç derecede ve ne kadar pişecek? yoksa pişmeyecek mi ben mi yanlış anladım? ona göre yapayım:))))şimdiden teşekkürler
SilKrem şanti ile karıştırdıktan sonra pişmeyecek canım. Buzdolabında dinlendir , iyice soğusun yeterli. Şimdiden afiyet olsun:)
Silha bir de büyük bardak kullan, 250 mili olanlardan , hani neskafe kupaları var ya onlardan, yoksa tepsiye yayılacak kıvamda olmuyor. Ayrıca teşekkürler bardak ölçüsünü yazıya ilave edeyim.
SilBöyle de güzel görünüyor. Eminim tadı da güzeldir. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSolmaz teşekkürler.
YanıtlaSilAz kaldı, kendi vatan toprağımızda kendimiz terörist diye iisimlendirileceğiz. Lokuma gelince; Afyonkarahisar diyorum, lokum diyorum, kaymak diyorum, sucuk diyorum:))) Gel ben sana lokumun menbaını göstereyim diyorum.
YanıtlaSilAz kalmadı Nurten, tam da o günlerdeyiz:((((
SilAma bu kadar davetkar olunmaz kii, ben de insanım, benim de zaaflarım var, kalkıp gelesim var. Hatun sucuk diyor, kaymak diyor, lokum diyor....Allah Allah yaa....:))
Her şeyimiz hallaç pamuğu gibi lif lif atılıyor,sızılarımız katmerleşiyor,sonumuz hayırlara gelsin artık.
YanıtlaSilCanım bu tarifini aldım,hindistan cevizli olsun da ne olursa olsun bayılırım.O hamilelikte de can bir şeyi çekince ne kötü oluyor ya insan.Bende oğlanda turşu delisiydim.Samsun'a gezmeye gitmiştik,gece yarısıydı,belki bütün caddeleri dolaşmıştık eşimle,o ağır halimle ter içinde kalmıştım....En nihayet açık bakkalın birinde bulduk ama felaket kötü bir turşuydu,olsun tatımlık almıştım.Şimdi eve hep bol bol turşu yaparım,işin tuafı evdekiler severek yer ben fazla yemem.Öptüm.
Siboş'um amin canım.
SilHamileyken turşu bulmana sevindim, bir arkadaşımın canı sigara külü çekmişti:)) Tatlı turşucum benim, teşekkürler:)
mmmmm nefis görünüyor:)
YanıtlaSilFadiş teşekkürler
SilElinize sağlık:) top top olmasa da böylesi ayrı hoş olmuş bence, lezzeti de eminim güzeldir. Elinize sağlık.
YanıtlaSilcanım çok teşekkürler
SilHepimize yarasın da Elif'cim aman ha kilo olmasın:)))
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Eveeet dileğimiz bu yönde:)
Silellerine sağlık canım bende cok sever hemde yaparım banada beklerim sevgiler
YanıtlaSilteşekkürler, elbette gelirim:)
SilElifcim ne guzel yazmissin teroristin terorist bellendigi....eski yillar..hicbirsey eskisi gibi olmayacak sanirim.. Tatlin cokta guzel olmus bence. Bende bayilirim hindistancevizli ve sutlu tatlilara ellerine saglik afiyetler olsun
YanıtlaSilkeyifli mutlu bir hafta sonu diledim sevgiler:)
Dilerim bir gün bizi hakir görenlerin de hiçbir şeyi eskisi olmasın, yanlarına kalmasın...
SilTeşekkür ederim, ben de bol keyifli bir haftasonu dilerim:)
bende yapamıyorum saray sarması sarıyorlar birde güzel güzel fotolarını koyuyorlar.yok benimkiler sarılmıyor kaç tane tarif denedim.ama tadı ımm olmasın tadı güzel mi yendimi ite bu.
YanıtlaSilBen de o tarifleri denedim saramadım valla, ne yapalım görüntüsü kusur kalsın.Teşekkürler.
SilÖyle nefis görünüyor ki Elifciğim, tarifini yazacağım şimdi ve ilk fırsatta yapacağım.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...
Yap canım benim, 250 ml bardaklardan kullan , tepsiye yaymalık oluyor. Afiyetler olsun:)
Sil