Hoşgeldin Ekim , müjdeler getir emi :)
Mürdüm eriği bitti bitecek ama ne yapayım , o kadar koşuşturmalı bir yaz yaşadım ki ancak yayınlayabiliyorum.
Benim eriklerim ekşi çıktı , o yüzden birebir şeker kullandım. Bir de bu hızlı reçel yapma işini çok seviyorum, kıvamı tam istediğim gibi oluyor.
Malzemeler:
- 1 kg sert mürdüm eriği
- 1 kg toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 kaşık limon suyu
Yapılışı:
- Erikleri yıkayıp, çekirdeklerini ayıkladım, dörde böldüm. Kabuklarını soymuyorum, çünkü bu güzel rengi kabuğundan alıyor.
- Bir tencereye 1 çay bardağı su, erikler ve şekeri koydum.
- En küçük ocakta, altını kısıp ara ara tencereyi sallayarak şeker eriyene değin pişirdim. Kaşıkla karıştırmadan pişirdim ki kabuklar dağılmasın.
- Şeker erir erimez büyük ocağa alıp, altını harlı açıp tam 12 dakika kaynattım. Ara ara köpüklerini aldım.
- Limon suyunu sıkıp 1 dakika daha kaynatıp altını kapattım.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın :)
Reçel sevdalısı benim için muhteşem bir görüntü. Görüntüsü ve rengi harika. Ellerine sağlık. Bende kısa sürede yapılan bu reçeli deneyeceğim kuzum. Şeftali ile, ayvayla yapılırsa da oranı ve süre aynı mı olacak.
YanıtlaSilSevgiyle kal.
Mürdüm eriğinin rengi, kokusu nefis olur !
YanıtlaSilSağlıkla, iyi günlerde yeyin.
Sevgilerimle
Senin recel benimkinden guzel olmus gibi:)) bir kavanoz yollarsin artik banada :)) sevgilerr
YanıtlaSil(Ekim hep mujdeler getirsin gunler hep guzel olsun..)
Sağlıkla, neşeyle geçen bir bayram dileğiyle, bayramın kutlu olsun.
YanıtlaSilSevgiyle kal.
şahane görünüyor! rengine de bayıldım,
YanıtlaSilellerine sağlık,
sevgiler,