Tavuk sevenler için güzel bir Rumeli yemeği, tadı hani yalancı işkembe çorbası vardır ya onun dişe dokunan hali gibi diyebilirim.
Ben iki türlüsünü öğrendim bu ilki, diğerini de başka bir zamana yayınlarım inşallah.
But etinden yapılmasını tavsiye ederim ancak bütün tavuk da kullanılabilir.
Malzemeler:
- 4 iri tavuk budu
- Haşlamak için 6 bardak su
- 3 tane yufka
- 1 bardak un
- 1 bardak yoğurt
- 3 yumurta
- 2 kaşık sirke
- 3 diş sarımsak
- tuz
- 2 kaşık zeytinyağı
- 2 kaşık tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tavuk haşlanırken içine istenirse bir bütün kuru soğan, 5-6 tane karabiber, 1 defne yaprağı
Yapılışı:
- Butları 6 bardak su ve tuz ilavesiyle iyice yumuşayıncaya kadar haşladım. Süzdüm, etleri didikledim.
- Bir yufkayı fırın tepsine büzdürüp serdim, fırçayla ara ara zeytinyağı sürdüm. İkinci ve üçüncü yufkaya da aynı şeyi yapıp, 180 derece fırında pembeleşene değin pişirdim.
- bu arada yumurta, un ve yoğurdu çırptım, 3 bardak tavuk suyunu, sirke ve ezilmiş sarımsağı da kattım, tuz kattım. Muhallebi gibi pişirdim.
- Fırından çıkan yufkalarıda 3 bardak tavuk suyuyla ısladım, üzerlerine pişirdiğim sosu serdim.
- Onun üzerine de didiklenmiş tavuk etlerini serdim. İsterseniz tavuk etlerini tavada tereyağıyla azıcık kavurup da katabilirsiniz.
- En üzerine kızgın tereyağlı pulbiberli sosu döküp servis yaptım.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
Elif'ciğim ah rahmetli babam olacaktı ki, bayılırdı paçaya, bol sirkeli..benim tam aksime her tür et yemeği, tavuk, paça bayılırdı...ben yiyemem ama eline sağlık:) yeğenlerim de dedeye çekmişler onlar gelince yapmak için not aldım :)
YanıtlaSilsevgiler
Canım anacığına babacığına rahmet dilerim. İnşallah yeğenlerin beğenir, sevgiler.
Silhımm olsada yesem dedim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilAllah dedim,yeterli mi?
YanıtlaSilYeterli Havva'cım yeterli :)
SilMuhteşem lezzet:)) Ellerine sağlık arkadaşım. Tabağımı uzattım.:)
YanıtlaSilNilgün'cüm ben de ikram ettim , sevgiler:)
SilSevgili Elif ellerine sağlık, paça çorbası olsunda gerçeği takliti hiç farketmez (sevgili müjdenin yerine ben yerim)bunu en kısa zamanda deneyeceğim ..Damat Paça yemeğini ilk Yetur arkadaşımızdan duyup not almıştım arşivimdeki tarifle sizinki çok benzerlik gösteriyor deneyip paylaşacağım .. elinize sağlık görüşmek üzere kocaman sevgiler.
YanıtlaSilŞükran Hanımcım tamam Müjde'nin payını size ayırdım . Yetur'un tarifine baktım yufkasız hali, diğer tarifleri gibi o da güzel. Zaten yöresel bir yemek olduğundan hemen hemen bütün tarifler çok benzer.
SilBenden de kocaman sevgiler:)
Off, bayılırım ! Ama hatırlatmakla hiç iyi etmedin şimdi. Ne zamandır sağlıklı diye daha hafif ve kolay yemekler yapıyordum. Arada kaçamak yapsak, bir şey olmaz değil mi :))
YanıtlaSilEllerine sağlık, harika görünüyor.
Kıh kıh kıh yaşasın kötülük, şaka bir yana arada kaçamak iyidir, metabolizmayı hızlandırır.
SilSevgiler:)
çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilGül Sinem teşekkürler:)
SilÇok yorgunum bu ara Elif....Damat bohçası şöyle dursun beklesin, torun bakmak, git gel ayyy yoruldum..Kıza diyorum, sakın damat falan çıkarma ortaya biraz dinlenmem gerek diyorum.
YanıtlaSilİşin şakası bir tarafa arkadaşım, çok güzel lezzetli görüküyor ellerine sağlık...
Kıyamam Siboş'uma ...Teşekkür ederim, öper,m seni ve bebişi:)
Sil