Lezzet Dergisi'ne ait bir tarifmiş. Ben evdeki malzemelerle göre yaptım, peynir çeşitlerini değiştirdim. Koyun peyniriyle pek aram hoş değil. Ispanağın saplarını da kullandım.
Malzemeler:
- 3 tane iri patates
- yarım kg ıspanak
- 1 küçük kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 küçük çay bardağı krem peynir
- 1 küçük çay bardağı Mihaliç peyniri ( yağlı çökelek kullandım)
- 1 kaşık tereyağı
- tuz, kara biber, pul biber
- yarım bardak zeytinyağı
- 10 tane küçük domates
Yapılışı:
- Patatesleri haşladım.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp, zeytinyağında kavurmaya başladım, ardından küçük doğradığım sarımsakları katıp kavurdum. İkiye böldüğüm domatesleri de katıp 2 -3 dakika kavurdum .
- Yıkayıp iyice suyunu çektirdiğim ıspanakları ince doğradım, onuda soğanlaar katıp harlı ateşte çok sulandırmadan kavurdum. Tuzunu baharatını kattım.
- Patatesleri derin bir kapta ezdim, tereyağı, krem peynir, Mihaliç peynirinin yarısı , tuz, karabiber, pul biber kattım.
- Yağladığım tepsiye patatesli harcın yarısını serdim, üzerine ıspanaklı harcı en üstünede kalan patatesli harcı serdim. Mihaliç peynirinin yarısını üzerine rendeleyip 180 derecede 25 dakika pişirdim.
- Ilınınca dilimleyip servis ettim .
İlhan Bey'e katılıyorum, haysiyetli bir yemek oldu:)
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
Ispanakla patatesi buluşturmak güzel fikir. Lezzetli görünüyor, eline sağlık:)
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
çok lezzetli görünüyor. ellerinize sağlık... en kısa zamanda deneyeceğim. sevgiler..
YanıtlaSilHarika bir tarif börek gibi ellerine sağlık kesinlikle denyeceğim sevgiler...
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyor Elif'ciğim, eline sağlık, yıkaması zor olmasa en sevdiğim sebzelerden biri ıspanak, bunu da denemeli...afiyet olsun canım
YanıtlaSilsevgilerimle
Canımcım çok güzel görünüyor. Karnım da çok aç, alsam şuradan bir dilim :) Nefisssss, ellerine sağlık, çok çok öpüyorum seni canımcım.
YanıtlaSilCanımcım çok güzel görünüyor. Karnım da çok aç, alsam şuradan bir dilim :) Nefisssss, ellerine sağlık, çok çok öpüyorum seni canımcım.
YanıtlaSilHamur zannettim ben patatesi hoş bir tarif ellerinize sağlık
YanıtlaSilİlhan da bir kaç çeşit peynirle yapmıştı hatırladım. Ona da söylemiştim bu güzel, yer dolduran bir tarif diye. Ellerine sağlık güzel arkadaşım:) İlk fırsatta benim de deneyeceklerim arasında. Sevgiler kocaman.
YanıtlaSilBende deniyecegim ama bakim ne zaman afiyetler olsun canim..sevgiler
YanıtlaSilNefis, bende hemen deneyeyim.Elinize sağlık.
YanıtlaSilFarklı bir tarif, denemek lazım. Bakalım nekadar haysiyetli :)) Afiyetler olsun.
YanıtlaSilselam Elifff...tap taze bir tarif diyebiliriz o zaman hem yeni gördün hem de yeni pişirdin arşiv çalışması değil yani:)))İlhan bey de yazdığım gibi çok yıllar önce yaptım farklı bir tarifle...evde pek tutmadı evli değildim o zaman..geçen yıl eşim yokken pişeriyim dedim kızıma ıspanaklı yemek ten sıkıldık diye ama o beğenmedi bende zor yedim ama bu tarifi bir denemek istiyorum belki sevdiririm..eline sağlık canım..
YanıtlaSilNe mutlu bana tarifimi yapmışsınız. Sizinki de çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık bayıldım
YanıtlaSil