Çok ekmek yediriyor çoook:)) Olsun,
yiyen dikilir, yemeyen yıkılır...
Sevgili dostum Bülbülüm bir buluşmamızda kurutulmuş biber vermiş, muhammarası çok güzel oluyor demişti. Onun tarifinde tahin vardı , o an evde yoktu. Biberi, cevizi, ekmeği çektirdim sonraya kalsın deyip dondurucuya kaldırdım. Sonra Nilgün Hanım' da muhammara yayınlayınca dondurucuya kaldırdığım malzemeleri hatırladım.
Her iki blogger arkadaşımın tarifinden faydalanıp, eldeki malzemelere ve damak tadıma göre muhammarayı yaptım. Teşekkür ederim sevgili arkadaşlarım:)
Esasen bu bir meze ama ben acuka gibi kahvaltılarda da yemeyi çok seviyorum.
Malzemeler:
- Bir kase kurutulmuş biber
- 1 kase ceviz içi
- 4-5 dilim bayatlamış ekmek içi
- 4 tane közlenmiş kırmızı biber
- 2 kaşık acı biber salçası
- 1 kaşık pul biber
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 küçük çay bardağı sızma zeytinyağı
- tuz
- 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
Yapılışı:
- Kurutulmuş biberi akşamdan ılık suyla ısladım, ertesi sabah suyunu avucumda sıktırıp süzdürdüm.
- Robotta çektirdim, sonra ekmek içini, közlenmiş biberi, cevizi ekleyip robotta tekrar çektirdim.
- Nar ekşisini , zeytinyağını, salçayı, pulbiberi, kimyonu, tuzu katıp tekrar iyice karıştırdım.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
Bende hiç yapmadım muhammara ama nefis gorunuyor..Kahvaltılarada çok yakışır:)Varsın ekmek yedirsin ne yapalim :)
YanıtlaSilAyşegül teşekkür ederim, öyle varsın yedirsin :)
SilOfff...nasıl güzeldir şimdi çayın yanında .
YanıtlaSilEv yapımı ekmekle hemde :))
SilElifciğim Merhaba, yine güzel bir tarif. Çok severim. ellerine sağlık..taşsın artmasın, olmayanda tadına baksın:))
YanıtlaSilsevgilerimle..
Merhaba Vuslat'cım, amiiiin canım:)
Silçok güzel görünüyor. ellerinize sağlık... canım istedi ne yapacağız şimdi?:)
YanıtlaSilTaze blogger Selin hoşgeldin. Ne mi yapacağız, kısmet belki bir gün karşılıklı yeriz:)
SilElifciğim hiç duymadığım ve hiç yemediğim bir şey bu...ama malzemelere baktım acı da var ekşi de var tam istediğim lezzetler yani..ben de mutlaka denemeliyim eline sağlık...ve de afiyet bal olsun
YanıtlaSilsevgilerimle
Müjde'cim evet acı ve ekşi var, kısırı seviyorsun, bunu da seversin diye düşünüyorum.
SilSevgiler.
Eline sağlıkçok lezzetli ekmeği bandır bandır ye ...
YanıtlaSilÖyle valla :)
SilMmmmm... olsa da yesek !
YanıtlaSilEllerinize sağlık ve afiyetler olsun.
Nova keşke senin eve uzatabilsem, teşekkürler.
Silcok severım
YanıtlaSilÖykü, ben de...
Silçok severim çok yaparım çook yerim :))) nefis görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilAlanay ellerine sağlık afiyet olsun. Bu gün bloguma bir geldin pir geldin, çok teşekkürler:)
SilElifcim ne güzel görünüyor.Zaten ekmeği evde yapalı daha çok yer oldum, bir de bunu eklersem sonunu sen düşün.Çok severim ben , eline sağlık.
YanıtlaSilDerya'cım bende de kilolar aldı yürüdü :)
SilIste ben o cok ekmek yemekten korktugumdan yapmiyorum:)) nefis bir tarif cok yedim ama hic denemedim evimde..buy hafta sonu kesinlikle yapacagim..yanina taze ekmekleri eh birde kirmiziyi koyacagim:)) (Elifcim facebook hesabimi kapattim..yenisini acarsam "sayet" mutlaka bildiririm) sevgiler..
YanıtlaSilOff Emel o postu sabırsızlıkla bekliyorum. Canım olsun blogdan görüşürüz, umarım her şey yolundadır.
SilSevgiler.
Elifcim kurutulmus biber demissin de ama onu nereden bulayim:((( yerine baska sey kullanilmazmi?? Turk bakklalinda vardir ama cok uzak:(
YanıtlaSilEmel'cim koyma kurutulmuş biberi, bak sen Nilgün Hanım'ın ölçüleriyle yap. Linkini vermiştim zaten.
SilÖpüyorum yanacıklarından:)
Anladım arkadaş,sen beni şişmanlatacaksın! Hep benim sevdiklerim burada....
YanıtlaSilAaa Kaju seni formda tutar, merak etme Siboş'um:))
SilElifciğim ellerine sağlık. Ekmek yediriyor haklısın ama bu lezzetten de kolay kolay vazgeçilmez:)) Hepinize afiyetler olsun. Sevgiler
YanıtlaSilDeğil mi ama bu lezzetten de kolay vazgeçilmez ki. Çok teşekkürler:)
SilAaaa, ben bunu yapabilirim sanki Elifim. Sadece biberi tam anlayamadım. Hani şu baharatçılarda iplerde satılanlardan mı ?
YanıtlaSilEkmek yedirirse de yedirsin ne yapalım artık :)
Ellerine sağlık canım arkadaşım...
Heyyfim evet o iplerde dizili satılanlardan , dolma biber olanı değilde sivri biberin kurutulmuşundan. Bulamazsan dolma biber kurusundan da olur, acısını daha fazla koyarsın ağız tadına göre tabi.
SilCanım öpüyorum:)
Elifcim yarin(cuma)mutlaka deneyecegim arkadaslarda gelecek umarim guzel olur...tesekkurler.
YanıtlaSilEmel' cim umarım beğenirsiniz :)
Sil