Malzemeler:
• 3 yufka
• 100 gr erimiş tereyağı
• 2 çay bardağı zeytinyağı
• 3 orta boy haşlanmış patates
• 1 kase lor ve kaşar peyniri karışımı
• yarı demet kıyılmış maydanoz
• tuz, karabiber
• 9 tepeleme kaşık kadar un
Yapılışı:
• Erimiş tereyağı ve zeytinyağını karıştırdım.
• Patatesleri ezip peynirler , maydanoz, tuz ve karabiberle karıştırdım.
• Yufkayı serip, heryerini ıslatacak kadar yağladım, üzerine 2 kaşık unu elekle eledim.
• Yufkayı ikiye katlayıp tekrar yağladım, 1 kaşık unu üzeine eledim.
• Geniş kenarına için 1/3 ini yaydım, rulo yapıp, 3 parmak genişliğinde kestim.
• Kalan 2 yufkayada aynı işlemi uyguladım.
• Yağlı tepsiye dizip, artan yağla dilimlein üzerlerini yağladım.
• 200 derecede kızarana dek pişirdim.
• Bir dahaki sefere sadece zeytinyağı ile yapmayı düşünüyorum.
• Unu çoğaltmak istersek, yağı da çoğaltmalıtız.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
çıtır çıtır yenir bunlar eline sağlık canım. nefiss
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK HER ZAMANKİ GİBİ HARİKASIN
YanıtlaSilhımm çok lezizi ellerine sağlık canım
YanıtlaSilEllerine sağlık gülüm. Nefis olmuş. Kete diyince aklıma anneannemin yaptığı unlu kete geldi ahh ahhh ne nefis birşeydi o :)) sanırım bu da ona benziyor. Ellerine sağlık. Afiyet bal şeker olsun canımcım. Sevgiler.
YanıtlaSilmmmm ablacım kokusu buraya kadar geldi nefis olmuş ellerine sağlık şekerim :D Sevgiler...
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.
Hilal, çıtır, kıtır , teşekkürler:)
YanıtlaSilGülsüm, şımarırım bak, teşekkürler:)
YanıtlaSilSevil, teşekkürler:)
YanıtlaSilcanımcım anneciğinin ketesi mutlaka daha güzeldir, teşekkürler:)
YanıtlaSilSibel, teşekkürler:)
YanıtlaSilBirgül, teşekkürler:)
YanıtlaSilbu böreği nicedir denemk istiyordum hatırlattınız bana ok nefis görünüyor ellerinize sağlık sevgilerimlee
YanıtlaSil