Arşivler doldu taştı , eritmek için kış sebzelerinde başlayım bari dedim. Çok kolay bir salata, hani meşhur hamburgercilerde bulunan coleslaw denilen salataya yakın ama aynısı değil; ev usulü olanından diyelim.
Malzemeler:
- İki kase dolusu ince kıyılmış beyaz lahana
- 1 kaşık toz şeker
- 1 kaşık elma sirkesi
- Arpacık soğanı kadar küçük kuru soğan
- 4 kaşık susuz yoğurt
- 3-4 kaşık sızma zeytinyağı
- 3-4 kaşık limon suyu
- 1 havuç
- 1 tutam maydanoz
- tuz
Yapılışı:
- Kıyılmış lahanayı tuz ve şekerle ovdum, bu arada şeker de erimiş oluyor.
- Yoğurdu, limon suyunu, sirkeyi, zeytinyağını çırptım.
- Havucu rendeleyip, maydanozu kıydım. Soğanı ince doğrayıp azıcık tuzla ovdum.
- Tüm malzemeyi birbiriye harmanladım.
- Ceviz, kuru üzüm, elma dilimleriyle servis yapılabilir.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın :)
harikasınız...ben çok severim bu salatayı, bir ara nette dolanıp orijinaline gör eyapmak istemiştim ama olmuyor, yabancıların damak zevki farklı mutlaka değiştirmek lazım :) sizin tarifide deneyeceğim ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler Sercan, şimdiden afiyet olsun.
SilBu tarifi mutlaka deneyeceğim, tarif için teşekkürler Elif...
YanıtlaSilTeşekkürler Nazan , afiyet olsun.
SilHarika lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilNilgün Hanım teşekkürler :)
SilÇok güzel görünüyor elinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilKışın mümkün olduğunca kış sebzeleri kullanma taraftarı olduğum için lahanaya soframda sıkça yer veriyorum. Ama bu tarif değişik, denemem lazım. Paylaşım için sağ ol.
YanıtlaSil