Mısır unu ekmeğini sadece mısır unuyla yaptığımda boğazımı dalıyor yutmakta güçlük çekiyorum. Bu tarifte yarı mısır unu, yarı buğday unu kullandım, daha hoşuma gitti.
Bu tarifimi " çay kahve bahane etkinliği" ev sahibi sevgili adaşım Tombul Tarifler'e gönderiyorum.
Malzemeler:
- Mısır unu
- Buğday unu
- 2 tepeleme çay kaşığı kuru maya
- 2 büyük çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı dolusu toz şeker
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- Susam
- 1 kaşık tereyağı
- Bazen hamuruna 1 bardak kadar beyaz peynir katıyorum.
- Derin bir kaba 1 bardak mısır unu 1 bardak buğday unu katıp ortasını çukurlaştırıp havuz oluşturdum.
- 1 çay bardağı ılık süt , şeker va mayayı bu havuzda karıştırıp üzerine un serptim.
- 10 dk. kadar sonra bu mayalı karışım köpük köpük kabarmış hale geliyor.
- Kalan sütüü, yağı, yumurtayı, tuzu ekledim.
- Hamura kontrollü olarak 1 avuç mısır unu , 1 avuç buğday unu katıp ele yapışan cıvıklıkta bir hamur yoğurdum.
- Ağzını kapatıp 2 katı kabarana değin bekledim.
- Kabaran hamuru tekrar yoğurup yağlı kağıt serdiğim tepsiye boşalttım. 20 dakika daha tepside mayalandırdım.
- Erittiğim 1 kaşık tereyağını hamurun yüzüne sürüp, susam serptim, 200 derecede alt üst kızarana değin pişirdim.
- Ilıklaşıp içini çekene kadar bekleyip dilimledim.
ellerine sağlık canım. bende severek yerim.. kaç gündürde canım çekiyordu, bende en kısa zamanda yapıyim bari:)
YanıtlaSilElif'cim mısır ekmeğini çok seviyorum. Hele de balık yaptığım geceler. Özel Karadeniz'den un getirtiyorum. Sana katılıyorum un karıştırınca daha rahat yeniliyor. Ellerine sağlık. İyi hafta sonları..
YanıtlaSilelinize sağlık biz karadenizliler mısır ekmeğini lahana yemeğinin turşunun yanında birde yoğur doğramada vaz geçilmez bir ekmekdir sevgiler
YanıtlaSilMAYA VE UN ILE HIC DENEMEDIM
YanıtlaSilTADI GUZEL OLMALI GORUNTUSU GIBI
AFIYET OLSUN
SEVGILER
Yoğurtla ne güzel yenir o şimdi :)..Biz birde fırın unu dediğimiz mısır unu vardır..Adındanda anlaşıldığı gibi mısır fırında kavrulup öyle çekilir..O undan tavada yaparız mısır ekmeği...Üfff işte o nefis olur..Birgün yapıp paylaşırım bende sizlerle...Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor :)
YanıtlaSilBende kek yaparken mısır ununu buğday unu ile Elif.Yoksa çok sert oluyor.Ekmeğin çok güzel görünüyor.Bu da bir hafta sonu denenecek tarifler listesine girdi.
YanıtlaSiltatlım güzel tarifin için teşekkürler tarifin yayında sevgiler
YanıtlaSilElif'im canımcım, ne çok severim mısır ekmeğini bilemezsin. Ellerine sağlık olsun, nefis ve çok leziz görünüyor. Afiyetle yiyin canımcım. İyi tatiller hepinize. Sevgiler.
YanıtlaSilmmmm mis canım
YanıtlaSiltereyağı aldım geldim.
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bizimkilere mısır unu beni boğuyor (Biliyorsun eşim Ordulu) dediğimde çok gülüyorlardı. Kızlarımla benimle dalga geçiyorlardı. Şimdi senin yazını göstereceğim ve oyunlarını bozacağım.
Sevgiyle kal.
Elif'cim çok güzel tariftir bu mısır ekmeği,aynı pasta gibi oluyor ve bende bu şekil seviyorum.Ne de olsa eşim Trabzon'lu.Hoşcakal.
YanıtlaSilEn sevdiğim ekmek mısır ekmeği. Harikasın Elif'cim sen. Ekmeğini evde yapıyorsun. Sıcacık evinde ailenle birlikte mutluluğunun devamını dilerim güzel arkadaşım.
YanıtlaSilEkmek makinesinde ekmek yapmaya bayılıyorum, mısır ekmeğine de bayılırım hele balıkla...
YanıtlaSilİlk fırsatta deneyeceğim. Ellerinize sağlık, afiyet şeker olsun:)