31 Mart 2010 Çarşamba

26 Mart 2010 Cuma

LAVAŞLI PATLICAN KEBAP




Blogumun yakın takipcisi Elocan , çoktandır etli tarif vermediğim için şikayetçi, bu tarif senin için tatlım:)

24 Mart 2010 Çarşamba

MANTAR ÇORBASI


Gövdelerini fırında kaşarlı mantar yapmıştım.Sapları da ziyan olmasın diye çorbada değerlendirdim.
Bazen kızlar anne dersimiz var , yemek yemeye bile vaktimiz yok dediklerinde hanımlara böyle kupayla odalarına servis ediyorum.

19 Mart 2010 Cuma

YAĞSIZ , ŞEKERSİZ, UNSUZ ÇİKOLATA TOPLARI


Geçen yaz kızımın bir rahatsızlığı nedeniyle 2 ay kadar bir süre basit şeker ( glikoz) yemesi kesinlikle yasaktı, neyse ki meyve şekeri serbestti. Kızım tatlıya hele çikolataya çok düşkündür. Nette yaptığım araştırmalarda, şekersiz diye başlık atılan tariflerin hepsinde pudra şekeri kullanmışlardı. Bir tek pastasaati. net te bu tarifi buldum. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum, hem kızım hem biz çok beğendik, çikolata krizlerine ilaç gibi geldi.

17 Mart 2010 Çarşamba

ÇANAKKALE ZAFERİ



Ömrüm oldukça söyleyeceğim, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak bu destanın yazılmasında emeği geçen her canın önünde saygı minnetle eğilirim. Askere su taşıyan eşek bile saygıya değerdir benim için…

Benim kafamı karıştıran bazı noktalar var.

13 Mart 2010 Cumartesi

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

Çanakkale Destanı’nı yazan atalarımıza minnettarız. Cephede ve gerisinde çok bedeller ödediler. Destanlar kolay kolay yazılmıyor.

Bu sefer memleketimin ( Tokat) bir türküsüyle, ( anlamını bilmeyenlerin, oyun havası sandığı) cephe gerisinden bahsedeceğim.

YARATICI BLOGER ÖDÜLÜ


Bu ödülü bana sevgili Evimin İncileri Belgin hediye etti.Konusu 7 ilginç özelliğimizi yazmak, 7 bloggere dağıtmamaız gerekiyor.

12 Mart 2010 Cuma

İNCİRLİ KEK



Bu tarifi Dr.Oetker kabartma tozu paketinin arkasından almıştım, kendimce de değişiklikler yaptım.

9 Mart 2010 Salı

KEÇİBOYNUZU UNU



Keçiboynuzu unu hem besleyici, hem vitamin ve mineral deposu, hem de kafein içermiyor.Ben nette bir araştırma yaptım daha saymadığım onlarca faydası var.

8 Mart 2010 Pazartesi

TAVADA PIRASALI BÖREK


Beyaz kısımlarını yemekte kullandığım pırasaların yeşil kısımları ile börek yapıyorum.

3 Mart 2010 Çarşamba

BLOGUM BİR YAŞINDA VE YİNE KAHVELİ KURABİYE


Bugün sevgili blogum yaşına girdi. İyi ki açmışım, hayatıma güzel bir renk geldi, görmesem de duymasam da arkadaşlıklarım oldu. Sevdim bu işi, umarım uzun uzun devam ettirebilirim.
Blogumda ilk tarifim kahveli kurabiye idi, kendimce evrene bir mesaj göndermiştim.Blogum da kahve gibi tiryakilik yaratsın istemiştim. Halen istiyorum ve yine bir kahveli kurabiye ile devam ediyorum
...