17 Kasım 2009 Salı

OVMA KISIR


Peşpeşe turşu tarifi verince, onun en iyi kankalarından birini anmadan geçmek ayıp olur.


Malzemeler:*1 kase ince bulgur
*2 iri olgun domates
*yarım bağ maydanoz
*2-3 yeşil soğan
*1 küçük kuru soğan
*1 diş sarımsak
*1 er kaşık domates ve biber salçası
*1 fincan sızma zeytinyağı
*tuz, pul biber, karabiber, kimyon
*limon
*2 yeşil biber

Yapılışı:*Domates, kuru soğan, sarımsak ve salçayı robotta iyice çektim.
*Bulguru leğene boşalttım, hazırladığım sostan iki kaşık koyup ovarak yedirdim.
.
*Bu işlemi bulgur yenilebilecek yumuşaklığa gelinceye dek devam ettirdim.
*Yumuşayan ve kendini toplayan bulgurlara, ince doğradığım taze soğan, biber, maydanoz , yağ ve baharatları ekleyip yoğurdum.

*Şekillendirip kıvırcık arasına koyuyorum ,limon sıkıp hooop mideye….

Taşsın dökülmesin ,ardı kesilmesin hepimize yarasın:)

6 yorum:

  1. canım bu bana yapılırmı şimdi:)))))))) kilo vercem diye uğraşırken nasıl da canım istedi yarın yada engeç perşembe mutlaka yaparım. ellerine sağlık ovma sinimide aldım yalancı çiğ köfte ile açılışı eşim yapmıştı bende bir kısır yoğururum artık:)))))

    YanıtlaSil
  2. Selamlar arkadaşım,Harika olmuş ellerine sağlık.Bende çook severek yerim.Şu bulgurda olmasa napardık valla demii :))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Canım elifim selamlar ben gene geldim ovma kısırdan almaya :) ama bu sefer yanımda birde mim getirdim.Sayfamda seni mimledim uğrarsan sevinirim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Tam benim damak zevkime uygun şeyler yapıyorsun canım ellerine sağlık...Bulgur hastasıyım ben arada bir bulgurum düşer hemen bir iki ölçü kısır veya türevini alırım düzelirim...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Canım bu lezzete bayılırım ben yarın hemen yapacağım ellerine sağlık.

    Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  6. Canım,
    ellerine sağlık. Nasıl da güzel bir görüntü o. Beni ye dedi.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)